mar 12, 2017

Rudar izgubio od Iskre

Rudar izgubio od Iskre

Iskra-Rudar 1:0 (1:0)

Stadion „Braće Velašević“ u Danilovgradu. Gledalaca oko 200. Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica) 2, pomoćnici: Đorđije Ražnatović (Cetinje) 2, Marjan Paunović (Berane) 2. Strijelac: Paunović u 13 minutu iz penala. Žuti kartoni: Paunović, Petrović (Iskra).

ISKRA: Blažić 1, Pejović 2, Paunović 1,5 ( od 79 minuta Perutović-), Jovanović 0,5, Hadžanović 0,5, Driničić 1, Petrović 0,5, Krstović 1, Šahman 1 (od 87 minuta Burzanović-), Bulajić 0,5, Bošnjak 0,5 ( od 89 minuta Muhović-).

RUDAR: Radanović-, Alić 0,5, Božović 1, Melunović 0,5, Radišić 1, Brnović 0,5 ( od 87 minuta Zečević-), Reljić 0,5, Živković 0,5, Golubović 0,5 ( od 46 minuta Sopo 0,5), Jamamoto 1, Janković 0,5 ( od 78 minuta Kovačević -).
Igrač utakmice: Luka Pejović (Iskra) 2.

U lošoj fudbalskoj predstavi gdje se većinom igralo između dva gola, sa malo šansi i bezbroj prekida, više sreće je imala domaća ekipa i pogotkom Paunovića iz penala u 13 minutu Danilovgrađani su osvojili tri vrijedna boda koja će im puno značiti u borbi za opstanak. Iako je Rudar u Danilovgrad nakon dobrih mečeva sa ekipama iz vrha tabele došao kao favorit po igri se to ne bi reklo, jer Pljevljaci za 90 minuta skoro da nijesu stvorili nijednu stopostotnu šansu i samo su u 36 minutu iz slobodnog udarca (Radišić) sa petnaestak metara pokušali da ugroze gol Blažića, ali golman domaćih je uspio da odbrani taj šut.

- Poslije dva nesretna poraza trebalo je pripremiti ekipu za meč sa Rudarom. Najviše smo radili na psihološkom planu, što se pokazalo dobrim potezom, jer smo osvojili sva tri boda. Rudar se pokazao kao dobra ekipa, ali mislim da smo tokom čitavog meča bili bolji rival, igrali smo ofanzivno i disciplinovano u odbrani što je dalo dobar rezultat, jer Rudar nije stvorio nijednu pravu šansu. Mi smo dali gol na vrijeme, što je bilo presudno za konačan rezultat – smatra Mirsad Omerhodžić, šef stručnog štaba Iskre.

Nakon postignutog gola gosti su pokušavali dugim loptama da uposle napadače, ali Drinčić i ostali iz odbrane Iskre lako su kontrolisali takve udarce. Da nije bilo udarca Radišića u prvom poluvremenu Rudar se ne bi imao čime pohvaliti u jučerašnjem meču. Slična situacija ponovila se i u drugom poluvremenu, pa iako su gosti imali više od igre rezultat je ostao isti, a Blažić je skoro bio nezaposlen.
Milan Lešnjak, šef stručnog štaba Rudara, rekao je da su znali da ih očekuje teško gostovanje u Danilovgradu. On je pojasnio da nijesu uspjeli da nametnu svoju igru, ali da ne treba biti razočaran i da su pred ekipom mečevi gdje nedostatke treba ispraviti.

- Kao što je Iskra pobijedila, mogli smo i mi da osvojimo tri boda. U drugom poluvremenu bili smo bolja ekipa, stvarali šanse, ali nijesmo uspjeli da ih realizujemo. Grubom greškom smo primili gol, što je na kraju i odlučilo ovaj meč – rekao je Lešnjak.