mar 18, 2017

Vuković i Kalić nosili Rudare do pobjede

Vuković i Kalić  nosili Rudare do pobjede

Važna pobjeda za Rudar.

Stadion Gradski. Gledalaca oko 1.000. Sudija: Radoje Pajović (Podgorica) 2. Pomoćnici: Dragan Vujović (Cetinje) 2 i Nikola Vujović (Bar) 2. Strijelci: Vuković u 23. i 72. i Kalić u 60. za Rudar, a Vučinić u 36. i Rudović u 62. Za Paetrovac.

RUDAR: Radanović , Alić , Božović , Vuković , Radišić , Tomašević , Živković , Golubović  (od 70. Brnović-), Kalić  (od 76. Jamamoto-), Zečević  (od 83. Melunović-), Janković .

PETROVAC: Radulović 2, Savović 1 (od 63. Medigović-), Vujović 1, Rudović 1,5, Kacić 1 (od 46. Orlandić 1,5), Marković 2, Mikijelj 1, Košuta 1,5 (od 66. Radovanović-), Tomković 1, Vučinić 1,5, Borčić 1.

Igrač utakmice Marko Vuković (Rudar) 2.

Kada publika vidi pet golova na utakmici naše lige sigorno je da ne može biti zadovoljna, ali ukupan utisak koji su ostavili Rudar i Petrovac, moga je biti bolji. Greške koje su mogle da skupo koštaju Rudar, sjajan debi Armina Kalića u dresu Rudara i još bolji povratak Marka Vukovića u tim, kao i propuštena prilika Benjanima Kacića u 14. minutu obilježile su meč u Pljevljima.

–Mislim da je je prvo puluvrijeme naše najbolje tokom nastavka prvenstva i da smo realizovali dvije prilike ko zna kojim bi tokom otišla ova utakmica, kazao je poslije poraza svog tima kapiten Petrovca Marko Marković.

–U drugom poluvrmenu stigao nas je umor od puta i nismo mogli da ispratimo tempo koji nam je nametnuo protivnik, zaključio je Marković.

Od početka utakmice Rudar je preuzeo kontrolu igre, ali u 14. minutu na jednu ubačenu loptu sa desne strane, natrčao je Benjanim Kacić, koji je iz punog trka sa desetak metara šutirao, Radanović je već bio pao, a lopta je završila iznad prečke. Na drugoj strani pet minuta kasnije revanširao mu se skoro na isti način Draško Božović. Igrao se 23. minut kada je Radule Živković pronašao Božovića na poziciji lijevog krila, a ovaj odmah uposlio Marka Vukovića, koji je lako prevario Zorana Mikijelja, i sa pet metara rutinski savladao Miletu Radulovića.

–Petrovac je imao šansu da povede, ali mi smo prvi poveli. Nakon vođstva smo, našom greškom, kada smo imali priliku za kontranapad izgubili loptu, ostali dosta otvoreni u zadnjoj liniji i primili gol. Znali smo da je ključ pobjede da u nastavku pojačamo ritam, svedemo individualne greške na minimum i na kraju nams e to isplatilo, rekao je starteg Rudara Milan Lešnjak nakon utakmice.

Upravo je Božović u 36. minutu izašao sam ispred Radulovića, ali nije ispio da ga savlada uslijedio brz protiv udar i neorganizvana reakcije odbrane Rudara. Anđelo Rudović je uposlio Jovana Vučinića koji je preciznim udarcem sa osamnaest metara savladao Miloša Radanovića. Isti igrač je tri minuta nakon toga mogao glavom da preokrene rezultat, ali njegov šut sa čet metara završio je pored gola.

U drugom poluvremenu domaći su krenuli agresivno, ređale su se prilike pred golom Radulovića. Branislav Janković u 47, pa Božović u 50. promašili su iz više nego povoljnih prilika. U 56. minutu Radulović je u situaciji jedan na jedan bio uspješniji od Jankovića, ali nije moga da spriječi novo vođstvo Rudara u 60. minutu kada je sa lijeve strane oštru loptu uputio Vuković, a Kalić, sa per metara, postigao svoj prvenac u Rudaru. Tek što su krenuli sa centra gosti su izjednačili. Rudović je uputio, učinilo se centaršut, sa desne strane lopta je dobila čudan efe i prevarila Radanovića, koji nije bio najbolje postavljen. Tri minuta nakon izjednačenja Vuković je izašao sam ispred Radulovića, ali ponovo je golman Petrovca uspio da sačuva svoj gol. U 72. minutu Božović je centrirao sa desne strane, Janković na petercu zahvatio loptu, šutirao, Radulović odbranio, ali lopta se odbila do Vukovića koji je pravovremenom reakcijom uspio da donese Rudaru tri boda.

FOTO DEJAN KANDIĆ