mar 11, 2018

Remi pod Goricom

Remi pod Goricom

Rudar je pod Goricom bez problema sačuvao 0:0, bio je i bliži pobjedi, igrao je bolje, posebno u prvom poluvremenu, a napad Buducnosti bio je limitiran na jednu jedinu šansu.

O napretku iz meča u meč, o kojem od početka priča trener Vladimir Vermezovic, nema ni govora, nema ni nagovještaja...

"Vjerujte, ne postoji niko ko više želi tu pobjedu od mojih fudbalera i mene. Vjerovatno bi se stvari odvijala drugačije da konačno zabilježeno jednu pobjedu, momcima bi poraslo samopouzdanje, skinuli bi teret s leđa", kazao je trener Vladimir Vermezović.

Buducnost ne moze da pobjedi, a ogledalo igre i rezultata su prazne tribine. Jedva 300 ljudi posmatralo je meč Buducnosti i Rudara, uprkos besplatnom ulazu. I oni koji su došli, vjerovatno su zažalili...

"Dvije utakmice nismo primili gol, ako ima išta da se izvuče pozitivno, onda je to to. Definitvno da imamo problema u organizaciji igre, imamo vrlo mlad vezni red, nedostaju nam neki igrači, a Grbića pokušavamo da vratimo nakon 8-9 mjeseci pauze. Nismo uspjeli kroz kontrolne utakmice, bio je povrijeđen, ali se i ovako vidi napredak u njegovoj igri", dodao je Vermezović.

Rudar se u prvom poluvrijeme nametnuo kao bolji i organiziraniji tim, mogao je da povede odmah na startu. Udarac Janketica odbranio je Mijatovic, a šut Mitrovica iz voleja nakon kornera prohujao je pored stative.

Najveću sansu u prvom dijelu, ali i na utakmici, Pljevljaci su imali u 35. minutu. Bošnjak je nakon dodavanja Vukovića izbio sam pred golom Buducnosti, ali je Mijatovic odbranio njegov udarac.

Od Buducnosti - gotovo nista u prvom dijelu, jedan udarac Grbića koji je izblokiran.

"Odigrali smo taktički izuzetno pametnu utakmicu, posebno u prvom poluvremenu. Po pravim šansama mislim da smo bili bliži pobjedi, ali remi je možda i realan rezultat. Zadovoljni smo, mada smo svjesni da ce ovaj bod dobiti na značaju samo ako pobijedimo Kom u srijedu - kazao je pomoćni trener Rudara Rade Petrović.

Buducnost je u nastavku bila malo angažovanija, ali opet bezidejna, nekonkretna, traljava.

Mijatović je u 55. minutu spriječio Damjanovica da postigne autogol, a jedinu pravu priliku domaćin je imao preko Nikača, koji u 77. minutu iz blizine iz dva pokušaja nije uspio da savlada Agovića.

U posljednjim trenucima, rezervista Rudara Racković propušio je šansu da kazni Budućnost.

IZVOR : WWW.VIJESTI.ME , FOTO : Luka Zeković