sep 23, 2018

Remi sa Iskrom

Remi sa Iskrom

U prelijepom ambijentu suncem okupanog stadiona pod Golubinjom oko 300 gledalaca u prvih 14. minuta gledalo je samo veliku borbu, uglavnom na polovini Iskre a onda je u 14.minutu Rudar dobio veliku priliku za vodjstvo. Djalovica je nepropisno zaustavio Drinčić a glavni arbitar Predrag Radovanovic je bez dvoumljenja pokazao na bijelu tačku. Sa 11 metara Kuč promašuje čitav gol.
U nastavku ponovo inicijativa domaćih a u 26.minutu Iskra je prvi put zaprijetila. Nakon dobre solo akcije Miloševića lopta dolazi do Miroja Jovanovića koji šutira za malo pored desne stative Akovića.

U 31.minutu zaprijetio je Rudar preko Kuča koji je sa 17 metara šutirao dobro ali neprecizno. I u nastavku je Rudar bio mnogo opasniji ali dobre akcije nisu uspjeli da završe Felipe u 38. i Sekulić u 35. minutu. U 42.min Rudar je ponovo bio vrlo blizu vodjstva. Bošnjak je odličnom lob loptom pronašao Zečevica koji dodaje do Kuča ali vezni igrač Rudara iz odlične pozicije ne uspjeva da savlada golmana Iskre Blazica. Do kraja poluvremena ostalo je 0:0 iako je Rudar imao dvije sto postotne prilike za vodjstvo.

I u drugom poluvrememu je trebalo da prodje 15.min da bi vidjeli prvu šansu. I ovoga puta je Rudar bio blizu postizanja gola kada je Felipe nakon solo akcije šutirao dobro ali brani Blažić. Od tog momenta pa sve do kraja igralo se na polovini Iskre. Rudar je imao terensku inicijativu kao i dosta dobrih akcija ali kompletan pritisak odbrana Iskre je izdržala bez većih problema. Tako je i nakon ove utakmice Rudar ponovo pokazao svoju slabost a to je neefikasnost. Meč je zavrsen 0:0 a više je bio zadovoljan trener gostiju Aleksandar Nedovic.