okt 11, 2018

Bez golova na Trešnjici

Bez  golova na Trešnjici

REMI RUDARA NA TREŠNJICI

Zeta – Rudar 0:0

Stadion: „Trešnjica”. Gledalaca: 600. Sudija: Savo Vujović (Cetinje) – 1. Pomoćnici: Jovica Tatar (Podgorica) – 1 i Srđan Jovanović (Bar) – 1. Žuti kartoni: Pešukić, N. Krstović (Zeta), Felipe, Kartal (Rudar).

ZETA: Namaško –, Knežević 1, Baošić 1,5, Vujači 1,5, Đ. Vukčević 1, Milojko 1,5, Adžović 1, I. Vukčević 1 (od 63. S. Vukčević–), Pešukić 1 (od 81. Klikovac–), Jamoa 1 (od 73. S. Krstović–), N. Krstović 1

RUDAR: Aković –, Pešukić 1,5, Sekulić 1, Sopo 1,5, Macanović 1,5, Bošnjak 1 (od 89. Vuković–), Kartal 1,Felipe 1 (od 77. Janketić–), Kuč 1, Zečević 1 (od 71. Pejaković–), Đalović 1

IGRAČ UTAKMICE: Goran Milojko (Zeta) – 1,5.

Drugi put ove sezone, a treći put uzastopno Zeta i Rudara nisu uspjeli u međusobnom duelu da postignu gol. Od šet poslednjih utakmica na čak pet mreže su mirovale pa se može nasluti da ove dvije ekipe ne „leže“ jedna drugoj. Osim žustrine i borbenost, kao i po nekoliko situacija koje su mirisale na gol publika u Golubovcima nije vidjela ni jedan šut u okvir gola.

–Bila je ovo jedna prava prvenstvena utakmica, sa puno startova i duela na sredini terena. Rudar je došao da se nadigrava, podigli su se visoko i ovo je prva ekipa koja nam nije ove sezone dozvolila da igramo. Pljevljacima čestitam i mislim da su jedna od najozbiljnijih ekipa u ligi – istakao je Dragoljub Đuretić, šef stručnog štaba Zete.
Kada su u pitanju šanse njih gotovo i da nije bilo, Igrao se 19. minut kada je Aleks Jamoa uputio sjajan pas ka Ivanu Vukčeviću, koji je sa sedam-osam metara iskosa sa lijeve strane šutirao pored gola. Goran Milojko je deset minuta kasnije započeo akciju svog tima, dao loptu za Danila Pešukića, koji je centrirao. Ispred Nikole Krstovića koji je bio u naletu intervenisao je golman Zoran Aković.
Ni nastavak nije bio bolji, a jedino pravo uzbuđenje vidjeli smo u 52. minutu. Pešukić je sa desne strane ubacio, odbrana Rudara intervenisala i odbila loptu, na koju je natrčao Aldin Adžović i sa desetak metara je poslao preko go-la.

Imao je i Rudar nekoliko pokušaja, čak su gosti izveli više udaraca iz ugla, ali odbrana domaćih je uvijek lako otklanjala opasnost od svog gola.
– Mislim da je ovo bila fajterska utakmica, muška sa obje strane. Odigrali smo, pogotovo prvo poluvrijeme dobro, ali sve u svemu možemo biti zadovoljni. Ova je treća jaka utakmica u ovoj sedmici, nakon što smo igrali sa OFK Titogradom i Budućnosti, u kojoj smo osvojili bodove. Pred nama je pauza, u kojoj ćemo probati da se što bolje spremimo za narednog protivnika – istakao Edis Mulalić, kormilar Rudara.